Duminca am fost la un potluck la Bruxelles. Si ce credeti ca am pregatit eu??? Exact, ati ghicit: sarmalutele doamnei Ibrian, Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Caci aceste sarmalute au avut mare succes
in Germania, acum au ajuns si in Belgia si lumea le-a apreciat si aici.
Ce s-ar mai fi bucurat buna doamna......
Photo:John Patrick Platzer
Am mai facut si rosii umplute cu pesto de urzici, leurda si usturoi salbatic si ceva spanac (nu am adunat suficiente plante de sambata si noaatea a
nins, astfel incat, duminica am avut nevoie de o mica completare cu
spanac), precum si chiftelute din nuci, ciuperci si alac incoltit.
Photo:John Patrick PlatzerPhoto: Tatiana Parniakova |
Toate arata minunat si delicios. Chiar am sa fac si eu sarmalute ca acum se termina varza murata. Ma bucur nespus ca reusesti, prin mesajul tau, sa ne faci cunoscuti ca fiin un popor iubitor si sensibil, asa cum suntem.
RăspundețiȘtergereCu drag
Draga mea Gratiela,
ȘtergereEu imi dau toata silinta (ceea ce nu insemna insa ca nu e loc si de MAI bine), caci tare mult iubesc tara asta a noastra.....
Cu tot dragul,
mimi
Draga Mimi,
RăspundețiȘtergerefoarte frumoase sarmalutele tale si rosioarele cu pesto, despre chiftelute ce sa mai zic, sunt preferatele mele!
Te imbratisez cu drag,
Mia
Draga Mia,
ȘtergereS-a mancat tot ce am pregatit, desi am facut cantitati mari (30 de sarmale, cam mari...). Au iesit bune, caci m-am ambitionat sa le pregatesc traditional. Adica nu am folosit, ca si doamna Ibrian de altfel, decat un cutit, un fund de lemn, o lingura de lemn, o razatoare si un vas de sticla si un sucitor de lemn pe post de mojar si pistil (ca era cantitate prea mare). Ies cel mai bine facute asa fara mixer, robot, etc. Si m-am gandit tot timpul cu recunostinta si cu dragoste la doamna Ibrian, si parca s-ar fi uitat tot timpul peste umarul meu ce fac.....
Te imbratisez si eu cu la fel de mult drag,
mimi
Buna mea Mimi,
RăspundețiȘtergeree foarte frumos ce spui, eu am ratat intalnirea cu buna Doamna Elena Nita Ibrian cu doar un pas. Cand am fost mica eram tare bolnavicioasa si nu am avut parte de cineva care sa imi recomande un tratament aproape de legile naturii. Cand am mers acasa ultima data matusa mea care locuieste langa casa parintilor mei mi-a spus ca dansa a cunoscut-o de Buna Doamna, si am intrebat-o cum de nu mi-a spus si mie de dansa. Matusa mergea des la Pitra Neamt pentru ca avea rude acolo, si eu am fost o data la Piatra Neamt si a fost locul care m-a impresionat cel mai tare. Nu am intalnit-o fata in fata dar tu esti cel mai frumos dar pe care l-am primit, de la dansa. E fantastic ce se intampla. Esti un dar pretios.
Mia ta
Draga mea,
ȘtergereAsa simt si eu, ca ne daruieste mai departe enorm, si eu am un sentiment deosebit cand ma-ntalnesc cu tine in ganduri si-n scrisori... Trebuie sa stii sa o iubesti cu adevarat pe doamna Ibrian si atunci ea e mai vie si mai aproape ca oricand.
Si eu regret si azi faptul ca nu m-am dat peste cap sa ajung in 2009 la Piatra-Neamt, dar sunt sigura ca asa a fost sa fie mai bine.
Poate isi mai aminteste matusa ta o poveste frumoasa cu doamna Ibrian, ia vezi?!
Ti pup moldovineste,
mimi
oi, oi sunt asa de apetisante toate, musai sa le-ncerc si eu.
RăspundețiȘtergerema bucur tare mult ca bucatele au fost apreciate, si mai ales ca acestea sunt ca o dedicatie dnei Elena Nita Ibrian. Merita din plin sa ne-amintim de ea si sa le amintim si altora de tot ce a facut, cu atat mai mult ca munca ei a fost complet dezinteresata.
ma duc sa-ncerc sarmalele, o cantitate mica, si-apoi mai vad.
daniela
facui sarmale, o cantitate mica cum am spus. da ale tale-s mai apetisante.
RăspundețiȘtergereconcluzia, in cazul meu desigur si-n functie de preferintele mele: sunt f bune si-ar fi si mai bune daca as mai lucra la asezonare, foile mele de varza au fost cam groase, poate ar trebui mai subtirele.am pus si putin marar, uscat, cred ca verde era mai bun ca gust, piper, sare, ulei si am adaugat ceva deloc crud, bulion.si am pus stafide sa-l atrag pe fiu-meu!
am turnat un sos de rosii deasupra, de data asta o rosie normala.
si am pus ceva mai putina hrisca decat nuca.cam putina umplutara fata de grosimea frunzelor!
mi-au placut, tre sa vad poate gasesc foi mai subtiri de varza si as incerca cu alte frunze comestibile, sa vad care-s mai fragede, care s-ar preta. sau poate ai incercat deja si cu alte frunze?
copilul insa, desi a zis ca-s cu carne!, a refuzat sa manance!sunt cam trista,oare fiindca i-am zis din ce-s facute? sau poate daca erau bine facute,in sensul sa fii gasit eu proportia optima intre umplutura, frunze........
oricum sunt multumita ca le-am inceract si mai ales ca mi-au placut.curaj la facut si de-acu-nainte!
multumesc de reteta!
asta-mi place teribil la tine, nu ai retete complicate care cer o mie si una de ingrediente unul mai exotic ca altul,ca-ti piere si cheful sa mai faci ceva, te bazezi efectiv pe ce avem la-ndemana, si ptr orice buget, care buget ni-l ofera cu atat darnicie natura!
cu drag
daniela
tot eu, ca de am liber:)
RăspundețiȘtergeream facut ieri un pic de pesto din urzici si ceva patrunjel,insa la mojar (asa-i spune?).insa nu mi-a iesit asa frumos ca la tine, la tine e mai mult ca o crema, al meu e mai "grunjos".am scapat cam mult usturoi.nu-s de ce copilul n-a mancat desi adora urzicile!
banuiesc ca faci la ochi totul (si eu prefer), da ceva ponturi pentru pesto?
tre sa pun ulei cat sa ajunga cremos?sau e chestie de practica?
iar reteta de chiftelute, e pe site-ul tau sau urmeaza s-o publici?
cu drag
daniela
Draga Daniela,
ȘtergereImi pare rau ca si copilul tau a refuzat sa manance, sa stii ca si ai mei au inceput sa fie "alergici" la lucrurile sanatoase si de multe ori nici nu vor sa guste ce fac....
Daca treci in postare cu mouse-ul peste numele felurilor de mancare (trebuie sa schimb neaparat culoarea, ca am vazut de mai multe ori ca nu s eobserva) si dai click ajungi la retete. La pesto intr-adevar ii pun ulei ca altfel nu e cremos.
Mult succes mai departe!
rosiile alea umplute asa imi fac cu ochiul...mmmm
RăspundețiȘtergere