Sunt mare fan de roşii. Sunt preferatele mele. De două săptămani s-au copt şi roşioarele mele de la grădină. Şi sunt tare fericită căci mănanc în fiecare zi un castron mare cu salată de roşii.
Mie imi plac roşiile direct din gradină, le mănânc cu mare plăcere, şi ce rămane aduc acasă pentru salata minunată.
Aici e o parte din producţia mea
Salata de roşii e cea clasică, pe care toată lumea o face, dar roşioarele din gradină, proaspăt culese dau o savoare minunată.
Diverse salate:
Salata de roşii, alături de telemea braziliană, reţeta Ligiei aici, hrişca înmuiată şi salată de frunze verzi
Roşiile conţin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar şi calciu, magneziu, fosfor, fier şi licopen. O roşie conţine în proporţie de 94% apă şi are doar 22-26 de calorii.
Au fost lansate diverse teorii cum că proprietaţile antioxidante ale roşiilor ar fi mult mărite dacă acestea se fierb. Eu n-aş fierbe pentru nimic în lume roşioarele mele aşa de preţioase. Dr.Brian Clemet răspunde răspicat la acestă întrebare aici în acest video scurt.
Spor la mâncat roşii, ardei, pepeni, piersici, prune, struguri din panerele bunei toamne care este atât de darnică cu noi.
Vă îmbraţisez cu drag,
Mia