Susanul este o sămânţă miraculoasă, iar pasta de
seminţe de susan cu miere este recomandată de mulţi oamani adepţi ai unei
alimentaţii naturale.
Buna doamnă Elena Niţă Ibrian spune despre susan în
carţile dânsei că este „adevarat izvor de energie sexuală atât la bărbaţi cât şi
la femei”. Susanul este o sursă importantă de calciu, fier şi magneziu.
Mierea este aur „are mari proprietăti energetice, tonifiante, sedative, laxative,
expectorante, antiseptice, antianemice, emoliente”.
Banana este o importantă sursă de potasiu.
Intr-o dimineaţă, neştiind ce să pregătesc pentru
micul dejun, m-am gândit să fac ceva bun şi au rezultat aceste prăjiturele care
imi energizează dimineţile şi mă fac fericită.
Soţul meu le apreciază tare mult şi le descrie aşa
”Cremoşenia bananei cu onctuozitatea pastei
de susan se armonizează foarte plăcut”
Ingrediente:
-
O banană
coaptă
-
3
linguri cu seminţe de susan crude şi nedecorticate măcinate la râsniţa de cafea
-
O linguriţă
miere.
Mod de preparare:
Banana se feliază, feliile se asează pe o
farfurioară. Optional se pot presăra cu scortisoară, cacao, seminţe de coriandru
măcinate. Ȋntr-un castronel se amestecă susanul măcinat cu mierea şi din
această pastă se aşează grămăjoare mici peste feliile de banane.
Este prăjitura mea preferată!
Pozele de mai jos sunt cu porţie dublă.
Imbrăţişari calde sub soarele blând al toamnei
lungi,
Mia