joi, 18 octombrie 2012

Prăjituri mici cu banană, susan şi miere


Susanul este o sămânţă miraculoasă, iar pasta de seminţe de susan cu miere este recomandată de mulţi oamani adepţi ai unei alimentaţii naturale.
Buna doamnă Elena Niţă Ibrian spune despre susan în carţile dânsei că este „adevarat izvor de energie sexuală atât la bărbaţi cât şi la femei”. Susanul este o sursă importantă de calciu, fier şi magneziu.
Mierea este aur „are mari proprietăti energetice, tonifiante, sedative, laxative, expectorante, antiseptice, antianemice, emoliente”.
Banana este o importantă sursă de potasiu.
Intr-o dimineaţă, neştiind ce să pregătesc pentru micul dejun, m-am gândit să fac ceva bun şi au rezultat aceste prăjiturele care imi energizează dimineţile şi mă fac fericită.
Soţul meu le apreciază tare mult şi le descrie aşa ”Cremoşenia bananei cu onctuozitatea pastei de susan se armonizează foarte plăcut

Ingrediente:
-          O banană coaptă
-          3 linguri cu seminţe de susan crude şi nedecorticate măcinate la râsniţa de cafea
-          O linguriţă miere.

Mod de preparare:
Banana se feliază, feliile se asează pe o farfurioară. Optional se pot presăra cu scortisoară, cacao, seminţe de coriandru măcinate. Ȋntr-un castronel se amestecă susanul măcinat cu mierea şi din această pastă se aşează grămăjoare mici peste feliile de banane.
Este prăjitura mea preferată!
Pozele de mai jos sunt cu porţie dublă.



Imbrăţişari calde sub soarele blând al toamnei lungi,
Mia