miercuri, 9 noiembrie 2011

APA DE ARGILA, APA DE TARATE SI APA DE LGUME/FRUCTE

In foarte multe retete ale Doamnei Ibrian intalnim, ca ingrediente: apa de argila, apa de tarate si apa de legume (fructe). Le recomanda pentru faptul ca, impreuna cu hrana vie, ne ajuta fie sa ne vindecam de diverse boli, fie sa ne mentinem sanatatea si vioiciune atata timp cat ne este dat sa traim.

APA DE ARGILA
Compozitia argilei este asemanatoare cu a corpului nostru. Nu este vie, dar, ca si vegetalele pe care le sustine si le imbogateste, contine foarte multe minerale si oligoelemente care ajuta din plin la vindecarea a numeroase si grave maladii. Este un remediu cunoscut din timpuri foarte vechi si de catre popoare din toata lumea, iar Doamna Ibrian i-a dedicat o buna parte din cartea "TRATAMENTE NATURALE CU ARGILA, URINA SI HRANA VIE". Apa de argila se poate consuma atat ca apa de baut cat si in diferite preparate culinare.
Se prepara punand 1 lingurita de argila la 1000 ml apa de izvor, purificata sau plata si apoi se lasa 8-10 ore, dupa care se poate consuma. Se recomanda sa se consume 2 l de apa de argila/zi.
Aceasta apa este un antiseptic natural, distruge microbii patogeni atat interni cat si externi, curata si vindeca organismul. De asemenea creeaza un mediu alcalin, aducand sangele la PH optim, nefavorabil dezvoltarii microbilor. In plus, regleaza activitatea glandele endocrine si neutralizeaza toxinele.
Atentie! In manipularea argilei nu folositi metal si plastic... ci lemn si sticla.


 APA DE TARATE
Taratele de grau sunt o sursa bogata de enzime, vitamine si minerale, iar de ele putem beneficia fie prin consumul direct al taratelor, iar Doamna Ibrian are o multime de retete in care le foloseste ca atare, fie prin consumul apei de tarate, apa care se prepara prin macerarea in apa de izvor, purificata sau plata, in raport de 1parte tarate la 3 parti apa, timp de 8-10 ore in loc intunecos, dupa care, se consuma in aceeasi zi, fie in diferite preparate culinare (supe, ciorbe, maioneza de post - toate crude), fie in loc de apa de baut. Taratele ramase se pot reutiliza numai inca o data.


APA DE COJI DE LEGUME, ZARZAVATURI SAU FRUCTE
Cand preparam retete in care folosim legume, zarzavaturi sau fructe decojite, cojile ramase nu trebuie aruncate, deoarece sunt o sursa fantastica de enzime, vitamine si minerale, de care putem beneficia prin prepararea si apoi consumarea apei de legume/fructe fie in loc de apa de baut, fie in supe, ciorbe, sucuri sau maioneze de post netratate termic.
Pentru obtinerea acestui preparat, trebuie ca, inainte de decojirea legumelor/fructelor sa le spalam foarte, foarte bine. Cojile obtinute dupa decojire (Ex. pentru apa de legume: coji de la sfecla, cartofi, ridichii, gulii, varfurile si coditele de fasole verde, teci de fasole si mazare din care s-au scos boabele, cotoare de ardei sau gogosari, frunze si coji de la morcovi, frunzele si cotoarele de la varza etc. Ex. pentru apa de fructe: coji de la mere, pere, gutui, lamai, portocale etc.) se pun intr-un borcan cu apa de izvor, purificata sau plata cat sa le cuprinda bine, se leaga cu foaie de plastic si se pun la rece. Dupa 10-12 ore, aceasta apa se poate consuma. Se poate pastra la rece pana la 7 zile.

Sunt minunate si completeaza intr-un mod fericit necesarul de vitamine, minerale si enzime chiar si pentru cei care nu consuma preponderent hrana vie.
Sanatate!
Cu drag,
Luciana

5 comentarii:

  1. Draga Luciana,
    Articolul asta este foarte bine-venit. De acum inainte o sa-mi fac si eu apa de care ai scris mai sus. Aceasta apa este aproape la fel ca maceratele, nu-i asa?
    Inca nu am citit nimic despre argila, dar daca o sa gasesc sa cumpar, o sa incerc si eu aceasta apa. Chiar asa, de unde imi pot cumpara argila? Poate de la Plafar? Ce se intampla cu efectul asupra rinichilor daca se bea apa de argila, exista cumva pericolul formarii unor pietre?
    Felicitari pentru articol.
    Cu drag,
    Irena

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Luciana,
    Foarte frumos ai spus. Si eu beau apa de tarate si apa de coji de mere. Sunt chiar bune.
    Te imbratisez,
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Irena,
    asa-i, tot macerate sunt.
    Argila, eu o cumpar pe cea ALGO a domnului Bocan, fie de pe site-ul http://argila-algo.ro/, fie de la magazinele tip Plafar. Este excelenta. Argila este un remediu natural, foarte utilizat intr-o multime de afectiuni. Mai multe detalii poti gasi chiar pe site-ul mentionat.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Mia,
    ai perfecta dreptate cand spui ca sunt si gustoase. In plus te incarca si cu energie.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  5. Am argila achiziționată de la dl.ing. Bocan de 6 luni , în ambalajul original . Se păstrează proprietățile daca voi face tratamentul acum , în august 2021 ?

    RăspundețiȘtergere