marți, 1 noiembrie 2011

12 noiembrie 2011 - doamna Elena Nita Ibrian ar fi implinit 90 de ani.....

De foarte multe ori mi-am facut multe reprosuri, pentru ca in vara anului 2009 nu am facut totusi efortul mare de a  ajunge la Piatra Neamt la doamna Elena Nita Ibrian, care ma astepta atunci cu bratele deschise, dupa ce planuisem noi doua vizita, pana in cel mai mic detaliu. Nu a fost insa sa fie asa... Acum, dupa ce au trecut de atunci peste doi ani, ma gandesc, ca intr-un fel, poate ca a fost mai bine asa. Faptul ca eu nu am reusit sa o cunosc personal pe doamna Ibrian nu este neaparat o pierdere pentru mine, as putea spune chiar, ca din contra, ar putea fi totul vazut ca un mare castig. Pentru mine este ca si cum doamna Ibrian nu ar fi plecat deja dintre noi, de multe ori am senzatia, ca as avea nevoie doar sa pun iar mana pe telefon si sa o sun, ca sa-i aud iar glasul bland si graiul dulce moldovenesc. Este ca si cum as avea nevoie numai sa apas cele cateva butoane ale telefonului si asi primi direct raspunsurile intrebarilor mele..... As avea nevoie numai sa-mi fac seara putin timp, ca sa aud iar cele mai frumoase povesti despre hrana vie..... Doamna Elena Nita Ibrian va ramane asa pentru totdeauna, fiinta buna si ireala care a fost mereu pentru mine, vocea blajina de departe: de la telefon, din carti, din ziare, din cer.....
Pe 12 noiembrie doamna Ibrian, Dumnezeu sa o odihnesca in pace, ar fi implinit 90 de ani. Impreuna cu Luciana, Mia si Irena, am luat hotararea de a nu lasa sa treaca aceasta zi memorabila pur si simplu in tacere. Noi patru ne vom lupta si mai departe sa tinem vie amintirea bunei doamne si nu vom inceta sa incercam sa-i ducem munca mai departe, cat de bine putem noi, cu slabele noastre puteri.
Dupa parerea mea, s-ar putea spune, ca domna Ibrian a reusit prin cartile scrise si prin viata sa exemplara sa demonstreze, ca se poate realiza cu adevarat visul vechi al omenirii, vis pe care multi contemporani isi inchipuie ca-l pot atinge cu ajutorul bisturiului, medicamentelor, cosmeticelor si a altor mijloace vremelnice: "Tinerete fara batranete si chiar.... viata fara de moarte"! Caci, pentru multi dintre noi, este ca si cum doamna Elena Nita Ibrian nu ar fi murit, este ca si cum domnia sa s-ar afla in continuare printre noi si ne-ar da mai departe ajutorul sau, noua tuturor oamenilor aflati la nevoie, exact la fel ca si atunci cand mai era in viata, invataturile sale reusind astfel cu usurinta sa treaca granitele spatiului si timpului!
Si asa se face, ca incepand de astazi si pana pe 12 noiembrie, va vom astepta pe acest blog cu foarte mult drag si cu o postare noua in fiecare zi! Ne-am bucura de asemenea foarte tare si daca am primi feed-back-uri, de la persoane care, ori au cunoscut-o personal pe doamna Elena Nita Ibrian, ori au reusit sa-si regaseasca sanatatea pierduta cu ajutorul invataturii domniei sale, orice poveste este cu siguranta deosebit de valoroasa pentru orice persoana aflata in cautarea adevarului!
Doamne ajuta!
Luciana, Irena, Mihaela-Mia si Mihaela-Mimi

5 comentarii:

  1. Multumim Mimi,
    Asa sa ne ajute bunul Dumnezeu!
    Va imbratisez dragele mele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim, Mimi.
    Zilele astea sunt incarcate de emotie si sper ca acest fapt sa transmita acolo sus, energia de care sufletul bunei doamne are nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,

    am citit toate articolele de pe blogul Dvs. si sunt impresionata de inventivitatea de care dati dovada.
    Ma straduiesc de ceva vreme sa trec la acest nou mod de viata, cum bine ati spus intr-un articol si incerc sa strang cat mai multe informatii si retete.
    Mi-ar fi de mare ajutor cartile de care mentionati mai sus, din pacate nu am reusit sa le descarc.
    V-as ramane foarte indatorata daca m-ati putea ajuta cu ele pe mail.adresa mea de mail este: dincamaria70@yahoo.com
    Va multumesc din suflet
    Maria

    RăspundețiȘtergere