luni, 13 iunie 2011

Dulceata raw de cirese cu miere

Draga Doamna Elena Nita Ibrian, m-a inspirat si de aceasta data in a pastra, pentru anotimpuri nu la fel de darnice, savoarea inimitabila a cireselor intr-o dulceata cruda, care imbina prospetimea cireselor, cu esenta tamaduitoare a mierii polifore, cu descantecul busuiocului verde si colorata cu acrisorul galben al lamaii.
... si am pus spre macerare ciresele, ca in reteta de mai jos:

Dulceata de cirese cu miere
Ingrediente:
-1 kg cirese organice;
- 1,5 kg miere polifora din sursa sigura;
- 1/2 lamaie necerata;
- 1 crenguta de busuioc.
Tehnologie:
Se spala bine ciresele si se scot samburii, dupa care se aseaza in borcane. Printre sfioasele cirese se aseaza cateva felii de lamaie, pentru a-i da si o tenta usor acrisoara. Se toarna cu multa grija mierea poliflora cruda si se sigileaza cu o crenguta de busuioc, sa ne poarte noroc. Se inchide ermetic. Se infasoara borcanul intr-o hartie de culoare inchisa sau intr-un prosop de culoare inchisa si se pune la macerat timp de 6 saptamani, agitand de doua ori pe zi borcanul. Cand a trecut timpul de macerare la intuneric, se scot fructele si se pastreaza intr-un alt borcan. Aspectul va fi de dulceata. (Voi adauga poza la momentul respectiv). Elixirul ramas poate fi consumat ca sirop de cirese. Daca nu-l consumati imediat, se pastreaza in sticle de culoare inchisa, dupa ce deasupra se pun 2 cm de vodca cruda. Se pastreaza la rece si intuneric.
Pofta buna va doresc!
Cu drag,
Luciana
Adaug poza cu fructe din dulceata. Vreau sa va spun ca este de-a dreptul delicioasa, un pic acrisoara, fructele raman carnoase, iar siropul se poate folosi ca orice sirop, cu mentiunea ca este cat se poate de raw vegan si sanatos si foarte, foarte gustos.
Multumesc Doamnei Elena Nita Ibrian si pentru aceasta minunata reteta.
Pofta buna!
Luciana

7 comentarii:

  1. Mii de multumiri pt. reteta! Eu nu am incercat pana acum metoda, de aceea sunt nemaipomenit de curioasa, cum se va tine aceasta dulceata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu astept cu nerabdare sa vad ce se intampla. Voi posta poze atunci cand va fi gata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Luciana,
    trebuie sa fie o nebunie aceasta mestesugeala. O sa o rog si eu pe mama sa o incerce caci mierea si ciresele sunt la ele acasa in curtea mamei, nu-i mai ramane decat sa le imprieteneasca.
    Te imbratiesz,
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna, minunata idee. Crezi ca se aplica aceeasi reteta si la capsuni?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, mununata idee. Crezi ca se aplica aceeasi reteta si la capsuni? Claudia

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am pus in vara coacaze in miere si tin f. bine, chiar ieri am mancat cateva!

    RăspundețiȘtergere