luni, 6 octombrie 2014

Buchețele de brocoli cu sos verde



Iubitori de verde, de viață și pace
 
fericită să o cunosc pe Mihaela Walter  și onorată de invitația de a scrie pe blog, iată această rețetă de verde,  o salată simplă, bogată, bună, frumoasă și caldă  fără foc din afară. 

 Buchețele de brocoli cu sos  verde peste care presărăm  fulgi de chilli pentru caldură :)
 
Buchețele de brocoli

Salza verde:
3 gogonele, cotorul de la brocoli curățat de partea lemnoasă și tăiat bucățele,  țiva caței de usturoi,  puțină zeamă de la murături,  3 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece,  nucșoara și frunze verzi.  (rețeta originală mexicană are ardei verde și frunze de coriandru). Mixăm.


Când  radem nucșoara degetele noastre simt tăria și catifelarea sâmburelui  apoi vine  parfumul  delicat și prețios.  Myristica fragrance!
 Mulțumire

aici am pus rucola și urzici din gradină dar sunt bune toate frunzele comestibile,  pentru mai mult verde, pentru putere.

 Să avem intenții cand preparăm mâncarea, constienți că ne hrănim cu frumusețe, cu puritate, cu perfecțiunea naturii . 


Să preparăm încet, adică cu plăcere, să mâncăm încet , se poate cu bețișoare :) atenți  la savoare .

2 comentarii:

  1. Bine ai venit, iubita mea Mirela! Foarte faina postare, eu sunt tare fericita ca ma ajuti de acum inainte! Si cred ca doamna Ibrian s-ar fi bucurat la randul sau tare mult sa vada atata viata in jurul sau.....
    La cat mai multe si mai minunate postari!
    Cu mult drag,
    a ta mihaela-mimi

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Mirela, bucatareasa magica - esti perfecta pentru clubul nostru! Iertare pentru absenta - eu sunt cam "cu caprele la pascut" dar revin, intr-o zi prielnica, promit!
    Mia

    RăspundețiȘtergere