sâmbătă, 8 octombrie 2011

Reteta de vineri

Ieri a fost vineri si cum sambata ma duc in piata, trebuia sa fac ceva cu legumele si celelalte minunatii din frigider. Asa ca m-am gandit ce m-am gandit, am luat una dintre cartile dnei Elena Nita Ibrian, am rasfoit-o si iata ca au venit ideile.
Am facut o salata care mie mi se pare foarte gustoasa si foarte satioasa. O prietena venita in vizita a mancat, iar dupa cum a reactionat, am inteles ca a considerat-o foarte buna. Adica a mancat tot - tot. Asa ca, am curajul sa va impartasesc ce amestecaturi am facut:
- conopida si brocoli - cateva buchetele
- 2 ciuperci mici
- putin dovlecel - am folosit cam jumatate de dovlecel mic
- cativa vlastari de lucerna si de schinduf
- cateva frunze de marar
- o lingura cu varf de nuca macinata
- ulei de masline presat la rece - cam 3 linguri
- o lingura de legume uscate date prin rasnita si cateva frunze de spanac
- zeama de lamaie, sare - dupa gust.
Am tocat cu robotul cu lama in forma de S brocoli si conopida, dar foarte putin, ca sa nu se transforme in pasta. Dovlecelul l-am taiat fasii subtiri, ciupercile bucatele, la fel mararul, am amestecat cu restul ingredientelor si gata a fost salata.


Am pus alaturi un cracker din cei cumparati de la casa raw.z - absolut minunati . De asemenea, la aceasta salata, separat am facut un sos din branza de vaci, smantana si o lingura de legume uscate si rasnite. Doamna Ibrian folosea in retetele Domniei Sale aceste ingrediente si atunci am incercat sa vad ce iese. Rezultatul a fost foarte bun.
Cam asta a foste reteta. Pofta buna si sper ca o sa va placa.
Zile bune!
Irena

4 comentarii:

  1. Draga Irena,
    Bun venit si multumesc tare mult ca ni te-ai alturat, numai impreuna suntem puternici, sunt sigura ca doamna Ibrian se bucura de acolo de sus cand vede ce facem noi, intotdeauna mi-a vorbit cu tristete mare despre dezbinarea care domneste din pacate si in cercurile naturiste din Romania!
    Postarea este grozava, nici nu se vede ca abia te-ai apucat de blogg-arit....
    Si eu sunt de parere, ca pe blogul doamnei Ibrian, sunt foarte bine-venite si retete din bucataria creativa, buna doamana ni le-a dat si pe ele tot din adancul inimii, exact ca si pe retetele de hrana vie!
    Deci mult spor si toate cele bune! Si mereu cu Dumnezeu inainte!
    cu drag,
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mimi,
    Iti multumesc pentru urari si pentru incurajari. Sper ca retetele mele, inspitate de doamna Ibrian sa ajute putin cand este nevoie.
    Cu mare drag m-am alaturat voua, si, asa cum ti-am spus, pentru mine este o mare onoare sa scriu aici.
    Cu drag,
    Irena

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Irena,
    bine ai venit printre noi! Felicitari pentru postare! Doamna Ibrian cu siguranta ca se bucura ca nu a fost uitata si ca toata munca enorma pe care a depus-o in timpul vietii spre folosul nostru, este inspiratie pentru noi. Am sa fac si eu reteta propusa, pare delicioasa.
    Cu drag,
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Luciana,
    Iti multumesc pentru urari. M-ati primit toate cu bratele deschise, si asta inseamna foarte mult pentru mine.
    Reteta chiar este delicioasa, incearc-o. Este si foarte satioasa si foarte sanatoasa.
    Cu drag,
    Irena

    RăspundețiȘtergere