marți, 4 octombrie 2011

Cititorii incearca retetele doamnei Elena Nita Ibrian

Despre Irena vroiam sa scriu de mai mult timp la mine pe blog, pentru ca imi este foarte draga si pentru ca este extraordinar de talentata si de creativa, mi-a trimis foarte multe retete adaptate si imbunatatite (desi este totusi la inceput),  dar pentru ca astazi mi-a trimis o reteta preluata de la doamna Ibrian, care m-a umplut de entuziasm, m-am gandit sa postez totusi mai intai aici. Asa a sunt scrisoarea Irenei:
 
"Draga Mimi,
Astazi am facut o salata inspirata dintr-o reteta de-a dnei Elena Nita Ibrian; o ridiche alba lunguiata, o andiva mai mare si cateva buchetele de brocoli. Le-am tocat, le-am amestecat cu o lingura din praf de legume uscate (am tocat legume uscate in rasnita), putina sare, putin marar, iar ca dressing, am facut o pasta din: o lingura seminte de in, doua linguri seminte de susan si doua linguri seminte de floarea-soarelui. Am inmuiat semintele vreo 3 ore, apoi am scurs apa, am pus ulei de masline, putin patrunjel si zeama de lamaie, dupa gust. Am blenduit totul pana s-a format o pasta fina, pe care am amestecat-o cu legumele de mai sus. A iesit foarte buna salata, dar cu ocazia asta am observat ca nu prea imi place ridichea. Salata este foarte buna, dar o voi face data viitoare cu "orez" de conopida in loc de ridiche.
Te imbratisez cu drag,
Irena"
 Ei, mai puteti spune acum ca nu as avea dreptate???

4 comentarii:

  1. multumim , chiar o sa o fac...am citit si eu despre regretata doamna !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Irena si Mimi,
    Multumim frumos pentru aceasta reteta foarte aratoasa. O sa o execut si eu cu prima ocazie.
    Irena, ridichea este o leguma tare pretioasa pentru noi, plina de vitamine. Te rog sa ii mai dai o sansa. Incearca sa o marinezi 10 min in putin ulei, zeama de lamaie si putina sare. Sau alta idee in salata de varza murata, eu cu varza murata dreg toate cele ce mi se par nu prea bune. Poate asa te va atrage mai mult.
    Te mai asteptam cu preparatele pe care le vei mai incerca.
    Va imbratisez cu drag,

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Coco,
    Doamna Ibrian, Dumnezeu sa o odihnesca in pace, a fost un om cum rar mai intalnim, a facut tot ce i-a stat in putere sa ajute oamenii, fara sa se gandeasca o clipa la interesul personal sau pecuniar. Vezi ca la rubrica "Carti hrana vie" de mai sus sunt chiar si 2 carti de-ale doamnei care se pot citi on-line!
    Draga Mia,
    Si eu trebuie sa incerc reteta, mie nu-mi place broccoli altfel crud deloc....

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Mia,
    In primul rand, te rog sa ma scuzi ca am raspuns atat de tarziu.
    O sa tin cont de ideea ta cu marinatul in ulei si zeama de lamaie. Poate asa o sa-mi placa mai mult ridichea. In salata de varza murata nu prea indraznesc sa pun, pentru ca mie varza murata imi place atat de mult, si mi-e teama sa nu-i stric gustul. Daca as putea manca doar salata de varza murata ar fi perfect.
    Draga Mimi,
    Brocoli crud imi place foarte mult, fie in salate diverse, fie simplu, cu ulei de masline si zeama de lamaie. Eu il tai bucati mici si nu prea pun decat buchetelele, pentru ca tijele sunt cam atoase.

    RăspundețiȘtergere