luni, 6 ianuarie 2014

Prânz rapid


Este evident căci mâncarea crudă, naturală este cea mai bună alegere. Eu mă întreb de ce oare cu toţii suntem tentaţi să fierbem, coacem, prăjim alimentele.
Când eram mică mâncam capşuni cu zahăr, de corcoduşe nu mă atingeam, din prune mâncam magiun şi merele le mâncam cu biscuiţi rase în răzătoarea de sticlă în formă de peşte.
Cel mai mult imi plăceau cireşele; nu aveam în curte, mergeam la vecini şi era o plăcere să stăm în copaci să ne facem cercei din cireşe. Când imi dădea mama 3 lei îmi cumpăram bomboane şi le mâncam pe toate o dată.
A fost bine? A fost rău? Eu zic ca orice aş face acum trecutul nu mai pot să il schimb, cu toate bucuriile şi tristeţile lui.
Ce pot face acum e să mănanc cât pot eu de sănătos. Să mă documentez, să citesc cât mai multe, iar din ceea ce citesc să aplic în farfurie şi în stilul de viaţă.
Buna doamnă Elena Niţă Ibrian are reţete pentru toate gusturile. Eu citesc cu băgare de seamă, îmi imaginez ce va ieşi din reţetă şi imi încarc farfuria cu ce îmi palce mai mult.
Fructul meu preferat este pepenele iar leguma este ardeiul cu siguranţă. Astăzi mi-am pus în farfurie ce imi place mie mai mult.Nuci înmuiate
Năut încolţit
Linte încolţită
Ridiche
Roşie
Măcriş şi
Ardei desigurAm savurat fiecare înghiţitură şi m-am bucurat că afară a fost soare şi cald.

Vă îmbrăţisez cu drag,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu