marți, 12 aprilie 2011

LAPTE VEGETAL DIN SEMINTE DE DOVLEAC

Deoarece am primit din partea bunei mele prietena (indraznesc sa-i spun asa, deoarece asa simt, chiar daca nu o cunosc personal si chiar daca am cunoscut-o de putin timp, doar prin intermediul postarilor de pe bloguri, a mesajelor de pe bloguri si de pe mail) Doamna Mimi Walter onoranta permisiune de a posta pe acest blog, m-am gandit ca prima mea postare sa fie o reteta simpla, care se poate prepara usor, cu ingrediente putine si cat se poate de accesibile si asa....
Cu mari emotii in suflet am preparat acest lapte minunat, inspirata fiind de una dintre retetele distinsei Doamne Ibrian...
si iata ce a iesit:



Lapte vegetal din seminte de dovleac
Ingrediente:
- 1/2 cana de seminte de dovleac (eu am folosit decorticate, dar pot fi folosite si cu coaja, bine spalate) inmuiate minim 8 ore;
- 1 litru de apa de argila (se pune o lingurita de argila la 1 litru de apa, se lasa 8 ore si se poate folosi. Atentie!!! La prepararea apei de argila nu se foloseste metal sau plastic, doar sticla, ceramica sau portelan). Pentru prepararea apei de argila, eu am folosit argila Algo;
- 1 lingurita de pulbere de busuioc, sau busuioc proaspat, daca aveti;
- miere organica, dupa gust;
- 1-2 linguri pulbere de sfecla rosie, pulbere de trandafiri sau alte pulberi obtinute din plante indigene(opt);
- bucuria de a prepara reteta celei care cu mult inainte de noi si fara a avea acces la atata informatie si tehnologie, cata avem in prezent, a reusit sa realizeze atat de multe in domeniul hranei vegetariene crude.


Tehnologie:
Se pun in blender absolut toate ingredientele si se mixeaza timp de cateva minute, pana se maruntesc bine semintele de dovleac. Se gusta, se mai adauga miere daca mai este nevoie, se strecoara printr-un tifon, si se consuma.
Eu am preparat acest lapte cu pulbere de sfecla rosie, obtinuta prin deshidratarea sfeclei rosii.
In paharul din stanga imaginii am mixat si o banana si a iesit un milk shake excelent.
Pofta buna si sanatate va doresc!

4 comentarii:

  1. O postare minunata, iti doresc la cat mai multe si-ti multumesc mult de tot ca ni te-ai alaturat, Mihaelei, mie si bineinteles...doamnei Elena Nita Ibrian!
    Doamne ajuta! Cu drag,
    Mimi

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Luciana,
    Tare frumos ai scris. Multumim ca ni te-ai alaturat. La cat mai multe retete minunate inspirate de buna doamna.
    Te imbratisez,
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragele mele,
    eu va multumesc din suflet pentru ca pot face parte si eu din acest minunat blog creeat pentru a mentine vie amintirea Doamnei Ibrian, pe care o admir, o iubesc si o respect pentru tot ce a fost si a reusit sa faca pentru noi, cei pe care ne ajuta si ne inspira chiar si dupa ce a trecut in lumea celor drepti.
    Doamne ajuta!
    Luciana

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am cumparat seminte de dovleac crude si neprajite de aici:
    http://ameplant.ro/produs.php?id=1295, va recomand cu incredere, cel mai bun pret la 500g! o zi buna!

    RăspundețiȘtergere