luni, 4 octombrie 2010

DOAMNA ELENA NITA IBRIAN

Zilele trecute, cautand un ceai si niste leacuri naturale pentru un prieten bun,  bolnav de scleroza multipla si recitind in acest scop cartile doamnei Elena Nita Ibrian, m-am "lovit" dintr-o data de un pasaj extraordinar, care reprezinta de fapt un mesaj direct al bunei doamne, adresat noua tuturor, un mesaj ce invinge moartea, spatiul si timpul.

"Am pus suflet din sufletul meu in aceste randuri cu gandul la om si la sanatatea acestuia. Cand de mult voi fi oale si ulcele, ma voi bucura de acolo, de sus, de sanatatea generatiilor viitoare care vor fi fericite ca sunt sanatoase si pline de voie buna, urmand un regim de viata natural, dupa exemplul vietii mele. Acum cand am trecut de pragul celor optzeci de ani, sunt bucuroasa sa stiu ca am lasat ceva folositor pentru cei ce vin dupa mine!"
 Asa se incheie introducerea cartii "Tinerete fara batranete cu hrana naturala" de doamna Elene Nita Ibrian, aparuta la Editura EIKON - 2004.

Si mi-am mai dat de abia acum seama, ca a trecut deja mai mult de un an, de la plecarea in liniste  si pace a minunatei doamne dintre noi.....A facut atata bine, a ajutat atat de multor oameni, a muncit neobosit pentru noi toti, oare cum am putea noi sa-i multumim??? Oare cum as putea eu sa-i multumesc  pentru comoara pe care mi-a dat-o???
Iubita doamna Elena Nita Ibrian, va ramane mereu prezenta in gandurile mele,  voi incerca sa tin  mereu vie  imaginea ei in sufletul meu si in inima mea, ma voi stradui sa duc mai departe mostenirea nepretuita pe care mi-a lasat-o, aceasta  viata frumoasa, linistita, plina de bucurii si de multumire,  acesta viata in deplina armonie cu natura si cu toate fiintele ei, aceasta viata cu si pentru  HRANA VIE. Si oare cum as putea eu sa-i multumesc indeajuns lui Dumnezeu, ca m-a binecuvantat asa de tare si ca m-a lasat sa intalnesc in viata mea astfel de oameni minunati, ce mi-au adus atat lumina???

Si mi se mai pare, ca  bunei doamne i se potriveste extraordinar de bine, rugaciunea Sfantului Francesco din Assisi, o rugaciune tare draga mie:
"Doamne, fa din mine unealta Pacii Tale
Acolo unde este ura sa aduc iubire,
Acolo unde este ofensa  sa aduc iertare,
Acolo unde este dezbinare sa aduc unire,
Acolo unde este greseala sa aduc adevar,
Acolo unde este neincredere sa aduc credinta,
Acolo unde este disperare sa aduc speranta,
Acolo unde este intuneric sa aduc lumina Ta,
Acolo unde este tristete sa aduc bucurie.
O, Stapane, nu te-am cautat atat
Spre a fi consolat... cat pentru a consola,
Spre a fi inteles...cat pentru a intelege,
Spre a fi iubit...cat pentru a iubi.
Deoarece:
Dand...primesti,
Pierzand...gasesti,
Iertand...esti iertat,
Murind...reinvii la viata eterna!"
Dumnezeu sa o odihneasca in pace pe doamna Elena Nita Ibrian!

3 comentarii: