Iubitori de flori, de parfum , de ușor
Iată un fel de dovlecel cu sos de dovleac plăcintar și cu frunze,flori și seminte de busuioc.
Pentru tagliatele ne ajută un cuțit și un decojitor de legume. Cu cuțitul crestăm și apoi desprindem fășiile cu decojitorul de legume.
Pentru sos: miezul de la un dovleac plăcintar mic ( pentru
că am în grădină și îmi place culoarea, altfel aș fi pus tot dovlecel și la
sos), o mână de frunze de busuioc, zeama de la o jumătate de lămâie, 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat
la rece, puțină apă în care au stat peste noapte frunze și flori de busuioc și
puțin usturoi (un singur cățel dacă e mare). Mixăm.
Peste tăițeii cu sos presărăm pentru frumusețe
frunze, flori și semințe de busuioc înmuiate în apă peste noapte.
Semințele
vor arăta ca și semințele de chia înmuiate și au un parfum minunat :)
Și floarea de
dovleac este comestibilă, nu am gustat, cu frumusețea și lumina ei mi a spus că ne hrănim și cu ceea ce iubim,
privim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu