Iubitori de verde, de viață și
pace
fericită să o cunosc pe Mihaela Walter și onorată de invitația de a scrie pe blog, iată această rețetă de verde, o salată simplă, bogată, bună, frumoasă și caldă fără foc din afară.
Buchețele de brocoli cu sos verde peste care presărăm fulgi de chilli pentru caldură :)
Buchețele de brocoli
Salza
verde:
3
gogonele, cotorul de la brocoli curățat
de partea lemnoasă și
tăiat bucățele, câțiva
caței de usturoi, puțină
zeamă de la murături, 3 linguri de ulei
de floarea soarelui presat la rece, nucșoara și frunze verzi. (rețeta
originală mexicană are ardei verde și
frunze de coriandru). Mixăm.
Când radem nucșoara degetele noastre simt tăria și catifelarea sâmburelui apoi vine
parfumul delicat și prețios. Myristica fragrance!
Mulțumire
aici am
pus rucola și
urzici din gradină dar sunt bune toate frunzele comestibile, pentru mai mult verde, pentru putere.
Să avem intenții cand preparăm mâncarea, constienți că ne hrănim cu frumusețe, cu puritate, cu perfecțiunea naturii .
Să
preparăm încet, adică cu plăcere, să mâncăm încet , se poate cu bețișoare :) atenți
la savoare .
Bine ai venit, iubita mea Mirela! Foarte faina postare, eu sunt tare fericita ca ma ajuti de acum inainte! Si cred ca doamna Ibrian s-ar fi bucurat la randul sau tare mult sa vada atata viata in jurul sau.....
RăspundețiȘtergereLa cat mai multe si mai minunate postari!
Cu mult drag,
a ta mihaela-mimi
Multumim Mirela, bucatareasa magica - esti perfecta pentru clubul nostru! Iertare pentru absenta - eu sunt cam "cu caprele la pascut" dar revin, intr-o zi prielnica, promit!
RăspundețiȘtergereMia