Pagini

joi, 19 ianuarie 2012

MANCARE SI/SAU CIORBA RAW

Una din retetele mele preferate din cartea Ligiei Pop, intitulata "Retete vegane fara foc" este: "Orez" cu legume. Este o minunatie de reteta  deoarece contine o bogatie de legume, care mai de care mai hranitoare, mai plina de substante active, care, odata intrate in organismul nostru, ne ajuta sa devenim mai plini de energie, mai sanatosi, mai tineri ... Plecand de la aceasta reteta si modificand pe ici, pe colo si folosind una dintre ideile inspirate de Doamna Elea Nita Ibrian, iata ce am obtinut:
"Orawz cu legume"
Ciorba de legume cu zeama de varza
Deci ....
MANCARE SI/SAU CIORBA DE LEGUME RAW VEGAN
Ingrediente:
- 1/2 conopida;
- 1/2 broccoli;
- 1/2 cana caju hidratat sau nu (eu il folosesc nehidratat);
- 3-4 rosii uscate conservate in ulei (sunt atat de delicioase);
- 1 ardei gras, de preferat rosu (poate fi si capia);
- zeama de la 1/2 lamaie;
- 1 morcov mediu/mare;
- 1 rosie mare sau 6-8 rosii cherry;
- 5-6 linguri seminte de floarea soarelui decojite si crude;
- 2 linguri seminte de canepa;
- sare neiodata;
- zeama de varza.

Tehnologie:
Se maruntesc pe rand, la robotul de bucatarie cu lama S: caju-ul, conopida (de consistenta orezului), broccoli, morcovul, ardeiul gras/capia si rosiile crude. Se pun intr-un castron mare. Se adauga rosiile uscate tocate, semintele de floarea soarelui, cele de canepa, zeama de lamaie si sarea neiodata dupa gust. Se amesteca bine si ...

fie ne oprim aici, fie facem (si) ciorba de legume, adaugand zeama de varza (aceasta idee excelenta am preluat-o din cartile Doamnei Elena Nita Ibrian) . Eu, de obicei, las o parte ca mancare, pe care o consum imediat, sau in cursul acelei zile, iar o parte o transform in ciorba de legume pe care o mananc fie a doua zi, fie in una din urmatoarele 7 zile... Zeama de varza are si proprietatea de a conserva hrana.
Va garantez ca ambele variante sunt absolut delicioase.
PS Vreau sa incerc si cu bors.
Pofta sanatoasa!
Cu drag,
Luciana

3 comentarii:

  1. Draga Luciana,
    gustos si sanatos ne arati aici! eu am facut ciorba fara foc cu bors si e tare buna, mai ales a doua zi caci legumele se impreuneaza mai bine.
    Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Mia,
    si eu sunt fan ciorbe crude cu bors sau cu zeama de varza si am inceput sa le fac dupa ce am citit articolul din Formula AS, in care i s-a luat interviu Doamnei Ibrian ... un alt lucru care il apreciez in mod deosebit este faptul ca rezista mai multe zile la frigider.
    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  3. buna, sunt doar asa de pasaj,sa spun ca ciorbita cu zeama de varza mi-a placut f mult (chiar nu m-asteptam) prin urmare tre sa ma pun pe murat verze:)
    bun am omis sau adaugat legume,in functie de ce-aveam.
    e-o idee f buna mai ales ca tine o saptamana.si tre sa caut prin cartile dnei Ibrian, cum explica ca face supa pe o saptamana, parca punea in borcanele diferite legume deja taita (banuiesc ca tot in zeama de varza) si cand dorea sa manance supa/ciorba doar le combina.
    o zi buna si ....multumesc pentru experientele impartasite!

    daniela

    RăspundețiȘtergere