Pagini

luni, 14 noiembrie 2011

SIROP DE ZMEURA CU ZAHAR INVERTIT SI HREAN, PREPARATE LA RECE

  Cu multa bucurie, am primit invitatia dragei mele prietene Mimi, de a posta si eu pe acest blog dedicat doamnei ElenaNita Ibriam, care dupa parerea mea se vrea unul ce se rupe de "curentul" acesta raw vegan si arata o parte ce nu tine nici de moda, nici de retete sofisticate ci vine in sprijinul celor ce isi doresc aceasta schimbare, dar nu au poate posibilitatile financiare sa o faca(adesea oamenii spun despre aceasta dieta ca este una scumpa)si care ne poate ajuta sa reusim cu ce avem la indemana sa ne facem viata si retetele cat mai usoare.
  Ne mai poate ajuta deasemeni sa ne gasim echilibrul in tot noianul acesta de informatii pro si contra chiar in interiorul acestui stil de viata, raw vegan. Si cum putem face asta mai bine, decat ducand mai departe mesajul acestei doamne care vrea sa ne convinga ca daca vrem, putem sa ne schimbam viata in bine chiar cu bogatia ce se afla in jurul nostru, cel mai adesea, chiar sub picioarele noastre.
  De aceea vin cu o reteta simpla,probata de mine, care are la baza zaharul invertit, procedeul acesta este totusi controversat. Sigur ca din ceva rau este greu sau chiar imposibil sa iasa ceva bun, dar am vrut sa ma conving si astfel am sacrificat 1 kg de zmeura, din gradina mea, si am facut acest sirop, in ideea de a-l da copiilor combinat cu apa , pe post de suc, dar iata ca a iesit de fapt un sirop vindecator pe care eu il recomand.
    Il dau acum copiilor cand tusesc, in special fetitei care adesea a facut pneumonie, si imediat ii trece tusea. Stiam despre un anumit sirop de hrean care este chiar miraculos pentru tuse(dar nu stiam si reteta),asa ca m-am gandit ca il pot folosi pe acesta, si chiar a fost foarte eficient si destul de bun la gust. Copiii il accepta cu usurinta.


Poate ca veti spune, dar de unde zmeura acum, insa acest sirop se poate face dupa aceiasi reteta si din catina sau macese, caci tot este sezonul lor. Eu zic ca merita incercat mai mult datorita hreanului, despre care stiu ca dizolva foarte bine mucusul din corp, mucus despre care puteti citi si aici cum se formeaza, de aceea,si eu il consum adesea.
  Deci, iata reteta:

    Ingrediente:-1 kg de zmeura
                         -1,5 kg zahar invertit
                         -125 gr hrean ras fin
                         -2-3 ramurele proaspete de busuioc

  Preparare:-se zdrobesc fructele intr-un borcan mai mare;
                    -se adauga celelalte ingrediente, se acopera borcanul si se lasa la macerat 7 zile, agitand vasul de 2 ori pe zi;
                    -apoi siropul se scurge, se tine 24 de ore la rece, dupa care se trage usor cu furtunul insticle care se inchid ermetic si se pastreaza la loc intunecos si rece;
                     -daca este corect preparat se poate pastra de la o recolta la alta.




Aici aveti reteta de zahar invertit si proprietatile lui. 


 Si pentru ca iarna incepe sa se instaleze, va doresc o iarna calduroasa , o sanatate de fier si multa ,multa iubire (numa' buna de daruit).
 Cu drag, Angy



   

8 comentarii:

  1. Multumim draga Angi si bine ai venit printre noi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Angy,

    Ma bucur tare, tare mult ca ni te-ai alaturat, asa sa ne ajute Dumnezeu!
    Cu drag,
    mimi

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga Angy,
    Bine ai venit printe noi, multi pupici de bun venit.
    Multumim pentru reteta, o sa fac si eu la primavara sirop de muguri de brad dupa aceasta reteta. Intre timp, sunt sigura ca o sa mai gasesc eu ceva bun de facut cu zaharul invertit - o dulceata pentru barbat, ca i-am pus borcanul inapoi pe raft cand a vrut sa isi cumpere.
    Iubire si de la mine,
    Mia

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Angy,
    Ma bucur ca te-ai alaturat noua. Astept cu mare interes retetele tale, atunci cand vei avea timp de postat.
    Cu drag,
    Irena

    RăspundețiȘtergere
  5. Va multumesc pentru primirea calduroasa. Sunteti asa dragute...
    Inca de la inceputul blogului meu, am spus ca ma voi tine aproape de retetele si invataturile doamnei Elena pentru simplitatea lor. Dintotdeauna am avut o mare placere in a incerca retete noi asa ca in aceasta iarna sigur ma voi inspira din cartile dansei.
    Va imbratisez cu drag, Angy

    RăspundețiȘtergere
  6. Great blog Elena! I feel honoured that you linked up to me at Better Raw :) xTanya

    RăspundețiȘtergere
  7. Hi Tania,

    This is a blog to honor one of the first promoter’s of raw food in Romania. Her name is Elena Nita Ibrian, 1921-2009. She cured herself from final stage cancer and lived more then 60 years on raw food diet.
    Mimi Walter http://hrana-vie.blogspot.com/
    puts us together to carry forward her message.
    She cured many people with plant based food, potions and herbal tea. She wrote more then 60 books about healing with foods.
    Thank you for visiting us,

    RăspundețiȘtergere
  8. buna ziua,

    se poate face acest sirop si cu miere?

    multumesc
    Maria

    RăspundețiȘtergere