tag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post3501794307329753177..comments2023-07-24T15:41:43.992+03:00Comments on DOAMNA ELENA NITA IBRIAN: Turtite de hrisca - o reteta din bucataria creativa Mimi Walterhttp://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-73224458111890514472017-05-10T16:52:00.295+03:002017-05-10T16:52:00.295+03:00Buna ziua! Am încercat și eu turtitele de hrisca d...Buna ziua! Am încercat și eu turtitele de hrisca dar sunt foarte sfaramicioase...Și nu arata așa frumoase coapte ca în imagine...ale mele sunt cam aceeași culoare ca aluatul crud...Eu le-am făcut la cuptor...Așa sunt bune la gust dar nu pot pune nimic pe ele ca sunt sfaramicioase! Mulțumim pt toate informațiile prețioase! <br />AlinaAlinanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-19515554249255297922017-03-18T09:51:23.532+02:002017-03-18T09:51:23.532+02:00Draga Mimi,
Turtitele astea grozave noi le ron...Draga Mimi,<br />Turtitele astea grozave noi le rontaim ca pe o delicatesa, fara a le schimba gustul adaugand sosuri, dar cu retinere sa nu ne spargem dintii :)). Pentru ca-mi ies foarte tari! Am lasat compozitia mai moale, le-am copt cu o oala cu apa sub tava( merge la biscuitii Cristelei si la paine) , i-am invelit in paturica..degeaba! Ma poti corecta, te rog?<br />Pentru paine,as dori sa pregatesc maia in casa- din ceea ce am citit , cam dificil , dar nu imposibil, insa neavand o moara pt a macina boabele de grau, crezi ca pot face faina din fulgi de grau sau secara, etc? Rasnita de cafea ar rezistra, oare, sa macine boabele, ca parca nu as face experimente cu ea:)!<br />Pentru ca sotul a trecut de la munca unde-si folosea mintea, la cea fizica, intr-o alta tara, i-am reintrodus mese cu carne, oua , plus combinatii nepotrivite intre alimente. Adori sa te intreb o mare prostie, dar, din dorinta de a micsora cantitatea de carne, pot adauga quinoa, ca garnitura?<br />Stiu ca si tu gatesti separat pentru ai tai, pregatesti carnea intr-un anumit fel ( eu o fierb in ideea ca mai iese sangele si poate, nu doar..., apoi o pun la cuptor; sau o congelez dupa ce o prepar, pentru pachetele sandwich sot )sau ma imbat cu apa rece?<br />Multumesc frumos!<br />Lia.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-8883407825590706152017-03-14T17:47:11.944+02:002017-03-14T17:47:11.944+02:00Draga Mimi,
Turtitele astea grozave noi le ron...Draga Mimi,<br />Turtitele astea grozave noi le rontaim ca pe o delicatesa, fara a le schimba gustul adaugand sosuri, dar cu retinere sa nu ne spargem dintii :)). Pentru ca-mi ies foarte tari! Am lasat compozitia mai moale, le-am copt cu o oala cu apa sub tava( merge la biscuitii Cristelei si la paine) , i-am invelit in paturica..degeaba! Ma poti corecta, te rog?<br />Pentru paine,as dori sa pregatesc maia in casa- din ceea ce am citit , cam dificil , dar nu imposibil, insa neavand o moara pt a macina boabele de grau, crezi ca pot face faina din fulgi de grau sau secara, etc? Rasnita de cafea ar rezistra, oare, sa macine boabele, ca parca nu as face experimente cu ea:)!<br />Pentru ca sotul a trecut de la munca unde-si folosea mintea, la cea fizica, intr-o alta tara, i-am reintrodus mese cu carne, oua , plus combinatii nepotrivite intre alimente. Adori sa te intreb o mare prostie, dar, din dorinta de a micsora cantitatea de carne, pot adauga quinoa, ca garnitura?<br />Stiu ca si tu gatesti separat pentru ai tai, gatesti carnea intr-un anumit fel ( eu o fierb in ideea ca mai iese sangele si poate, nu doar..., apoi o pun la cuptor; sau o congelez dupa ce o prepar, pentru pachetele sandwich sot )sau e pierdere de timp?<br />Multumiri multe! LiaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-22703920739933513832016-03-30T22:03:54.331+03:002016-03-30T22:03:54.331+03:00Da, cea maro nu mai germineaza. Eu cumpar intotdea...Da, cea maro nu mai germineaza. Eu cumpar intotdeauna numai hrisca cruda (verzuie), desi daca este gatita, nu mai este asa de important!Mimi Walterhttps://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-42228938965937095172016-03-30T20:45:59.348+03:002016-03-30T20:45:59.348+03:00Cea maro e deja prefiarta, la retele gatite e la u...Cea maro e deja prefiarta, la retele gatite e la urma urmei egal de care folosim. La retetele din bucataria fara foc insa, se foloseste numai hrisca verzulie (cruda).Mimi Walterhttps://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-65254429728417894422016-03-30T20:44:55.501+03:002016-03-30T20:44:55.501+03:00Draga Gabriela,
Aluatul e bine sa fie mai moale....Draga Gabriela, <br /><br />Aluatul e bine sa fie mai moale. La 1 kg de hrisca, as pune 1 pachet de praf de copt.<br />Mult spor!<br />MimiMimi Walterhttps://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-90363329222014950512016-03-07T23:21:24.300+02:002016-03-07T23:21:24.300+02:00Hrișcă maro sau verde?Hrișcă maro sau verde?Silviahttps://www.blogger.com/profile/03555957803684997974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-80231697425478913382016-03-07T23:20:46.312+02:002016-03-07T23:20:46.312+02:00Hrișcă maro sau verde?Hrișcă maro sau verde?Silviahttps://www.blogger.com/profile/03555957803684997974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-1319118696065193652016-02-07T17:06:31.229+02:002016-02-07T17:06:31.229+02:00Bună ziua! :-)
Turtele făcute de mine sunt cam tar...Bună ziua! :-)<br />Turtele făcute de mine sunt cam tari. Așa trebuie să fie sau fac aluatul prea tare? Cât bicarbonat/praf de copt se pune la 1 kg hrișcă?<br />Îți mulțumesc din suflet pentru lumnarea drumului și pentru tot ce faci pentru noi! :-)<br /><br />Cu drag,<br />Gabriela<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15010301936649970833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-47948300035110908932016-02-04T16:22:15.473+02:002016-02-04T16:22:15.473+02:00Hrisca este din cea maro inchis, prajita, sau desc...Hrisca este din cea maro inchis, prajita, sau deschisa la culoare? Din cate stiu eu, cea inchisa la culoare nu germineaza. Multumesc!Rodicahttps://www.blogger.com/profile/00249557204416896774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-19782960842644145892016-02-04T15:08:50.362+02:002016-02-04T15:08:50.362+02:00Hrisca pe care o folositi este din cea maro (praji...Hrisca pe care o folositi este din cea maro (prajita) sau din cea deschisa la culoare (cruda)? Dupa culoare pare din cea maro, intrebarea este daca aceasta germineaza...Multumesc.Rodicahttps://www.blogger.com/profile/00249557204416896774noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-27015626376765360422015-10-09T13:22:29.063+03:002015-10-09T13:22:29.063+03:00Hrisca nu se creste cu drojdie sau cu maia seminif...Hrisca nu se creste cu drojdie sau cu maia seminificativ (din cauza lipsei glutenului). Se pot face insa si niste chifle cu praf de copt/bicarbonat de sodiu in forme de Muffins (se face un aluat moale ca de chec) sau paine in forma de chec (dar pe unele persoane le deranjeaza atunci gustul intens de hrisca).Mimi Walterhttps://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-32295138315571516952015-10-09T13:20:45.308+03:002015-10-09T13:20:45.308+03:00Si porumbul si orezul sunt f. manipulate. Dr. Seig...Si porumbul si orezul sunt f. manipulate. Dr. Seignalet spune ca a analizat porumbul gasit intr-un templu Maya si coceanul avea 10 cm. Desigur si alt numar de cromozomi. Se pot trage concluzii faine, nu-i asa?Mimi Walterhttps://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-22694634647540653902015-10-09T13:17:43.534+03:002015-10-09T13:17:43.534+03:00Eu am gasit cartea si in lb. romana (cel mai bine ...Eu am gasit cartea si in lb. romana (cel mai bine o cumparati insa de la librarie): https://books.google.be/books?id=RW_YBgAAQBAJ&pg=PT2&lpg=PT2&dq=Dr.+Perlmutter+in+limba+romana&source=bl&ots=65weCAttLP&sig=OLb0XocvH-dAgthrnc8GTlPUYsg&hl=de&sa=X&ved=0CDAQ6AEwAmoVChMIiaOB_JO1yAIVAZMUCh0_nwAa#v=onepage&q=Dr.%20Perlmutter%20in%20limba%20romana&f=falseMimi Walterhttps://www.blogger.com/profile/14109584692133927145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-24349837209542786062015-10-09T01:44:01.071+03:002015-10-09T01:44:01.071+03:00http://gen.lib.rus.ec/book/index.php?md5=3ebcb40a1...http://gen.lib.rus.ec/book/index.php?md5=3ebcb40a1a478915cb302e394365d27f<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00728357148613889223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-83855849567165669842015-10-08T22:13:54.311+03:002015-10-08T22:13:54.311+03:00buna seara!
nu am inteles daca folosim si drojdie ...buna seara!<br />nu am inteles daca folosim si drojdie la framantata?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16878700831227843023noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5784297372465417408.post-57512535352202241162015-10-08T12:15:52.477+03:002015-10-08T12:15:52.477+03:00De obicei se intelege prin gluten o proteina aflat...De obicei se intelege prin gluten o proteina aflata in cerealele rude cu graul, cum ar fi secara, ovaz, si inca vreo cateva, dar nu toate. Intrebarea ar fi, daca si celelalte cereale, cum ar fi orezul si porumbul, care nu contin exact acelasi tip de proteina, creeaza probleme. Ioan NedisanAnonymousnoreply@blogger.com